dissabte, 31 de gener de 2009

Recull d'experiències a l'aula d'informàtica durant les classes d'anglès

A l'institut de Marratxí estem treballant a l'aula d'informàtica guiant els alumnes a unes activitats concretes de pàgines concretes com: http://www.isabelperez.com, http://www.englishhilfen.com, http://www.oup.com/elt/global/products/naturalenglish/, http://www.ramonllull.net i altres...
Tinc la sensació de què el fet de que els al·lots surtin de l'aula els fa canviar sustancialment la forma d'implicar-se en l'assignatura; per ells és bastant motivador el poder comprovar que el que s'estudia a l'aula també es veu reflectit a altres àmbits, com és, en aquest cas, internet.
Per mi, com a professora, també és motivador el canviar de ritme, i en lloc de preparar la classe com sempre, haver de fer-ho cercant els recursos més adients pel moment del curs en què ens trobem.
Didàcticament, a més, trob que ajuda bastant a l'atenció a la diversitat, ja que els recursos als que accedim estan molt ben preparats, i permeten que cada alumne vagi al seu ritme, sense que cap d'ells hagi d'estar esperant als altres. El simple fet de fer exercicis clicant botons, enlloc d'escriure'ls al quadern i el fet que estiguin davant l'ordinador enlloc d'estar asseguts a l'aula on s'hi passen tantes hores al dia és molt positiu també per la seva concentració visual i del seu cervell. Pel professor és cansat també perquè ha d'estar tot el temps movent-se per tot i solventant dubtes o problemes, sense descans, però val la pena pels bons resultats que dóna. Hi ha instituts on només poden anar a les aules d'informàtica els grups quan fan informàtica o assignatures molt concretes i és una llàstima que no tots puguin aprofitar les immenses possibilitats que ofereix internet al nostre món actual. Els alumnes se n'adonen que internet té moltes possibilitats, no només serveix per connectar-se al messenger, baixar-se cançons, veure diferents videos, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada